Rybí omáčka se široce používá v thajské a vietnamské kuchyni. Rybí omáčka se připravuje fermentizací naložených ančoviček nebo sardelek se solí po dobu několika měsíců. Výsledná kapalina je pak slita a znovu doplněna. Ryby poté zrají opět po několik měsíců v dřevěných sudech. Ve Vietnamu neexistuje nic bez rybí omáčky. Z pohledu českého kuchaře ji můžeme označit za sestru sójové omáčky, která pokrmům dodává neotřelou vůni a zejména pro české jazýčky je lahodné a neokoukané chuti. Rybí omáčka... Celý popis
Koupit za 95 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Rybí omáčka Squid Brand 725ml Squid
Doprava:
49 Kč
Skladem
95 Kč
Koupit za 95 Kč
Bosfood Rybí omáčka Squid Brand 725ml
Doprava:
59 Kč
Skladem
89 Kč
Koupit za 89 Kč
Popis
Rybí omáčka se široce používá v thajské a vietnamské kuchyni.
Rybí omáčka se připravuje fermentizací naložených ančoviček nebo sardelek se solí po dobu několika měsíců. Výsledná kapalina je pak slita a znovu doplněna. Ryby poté zrají opět po několik měsíců v dřevěných sudech. Ve Vietnamu neexistuje nic bez rybí omáčky.
Z pohledu českého kuchaře ji můžeme označit za sestru sójové omáčky, která pokrmům dodává neotřelou vůni a zejména pro české jazýčky je lahodné a neokoukané chuti.
Rybí omáčka se používá při tepelné úpravě masa, to-fu, či jako dochucovadlo nebo náhražka soli, neboť rybí omáčka obsahuje velké množství soli, je pokladem v tradiční jihovýchodní asijské kuchyni. V Japonsku se jí říká Shottsuru, v Thajsku Nam Pla, na Filipínách Patis a ve Vietnamu .
Na dip: 1 - 2 červené nebo zelené chilli papričky, 1 - 2 lžíce cukru, 2 lžíce limetkové šťávy, 4 lžíce rybí omáčky.
Složení: 77% ančovičky, sůl, cukr. Krystaly soli se mohou vytvářet ve vysoce kvalitních rybích omáčkách. Nejsou nebezpečné.
Po otevření uchovávejte v chladu.
Thajský produkt.
Alergeny: ryby.
Odpovědný podnikatel: Kreyenhop & Kluge
Rybí omáčka se připravuje fermentizací naložených ančoviček nebo sardelek se solí po dobu několika měsíců. Výsledná kapalina je pak slita a znovu doplněna. Ryby poté zrají opět po několik měsíců v dřevěných sudech. Ve Vietnamu neexistuje nic bez rybí omáčky.
Z pohledu českého kuchaře ji můžeme označit za sestru sójové omáčky, která pokrmům dodává neotřelou vůni a zejména pro české jazýčky je lahodné a neokoukané chuti.
Rybí omáčka se používá při tepelné úpravě masa, to-fu, či jako dochucovadlo nebo náhražka soli, neboť rybí omáčka obsahuje velké množství soli, je pokladem v tradiční jihovýchodní asijské kuchyni. V Japonsku se jí říká Shottsuru, v Thajsku Nam Pla, na Filipínách Patis a ve Vietnamu .
Na dip: 1 - 2 červené nebo zelené chilli papričky, 1 - 2 lžíce cukru, 2 lžíce limetkové šťávy, 4 lžíce rybí omáčky.
Složení: 77% ančovičky, sůl, cukr. Krystaly soli se mohou vytvářet ve vysoce kvalitních rybích omáčkách. Nejsou nebezpečné.
Po otevření uchovávejte v chladu.
Thajský produkt.
Alergeny: ryby.
Odpovědný podnikatel: Kreyenhop & Kluge
Parametry
Objem | 725 ml |
Výrobce | Squid Brand |
Druh | rybí |