Sójová omáčka Tamari je vyráběna pouze ze soli a sójových bobů, čímž se odlišuje od klasické sójové omáčky Shoyu vyráběné ze sójových bobů a pšenice. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě misa z tekutiny, která je vylučována. Poté se fermentuje přírodním způsobem v dřevěných sudech. Při výrobě nejsou použita barviva, konzervační látky či zvýrazňovače chuti, které se vyskytují v běžných omáčkách. Ve srovnání se Shoyu má tmavší barvu, výrazněji slanější chuť a obsahuje více minerálů a stopových... Celý popis

Koupit za 109 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Sójová omáčka Tamari je vyráběna pouze ze soli a sójových bobů, čímž se odlišuje od klasické sójové omáčky Shoyu vyráběné ze sójových bobů a pšenice. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě misa z tekutiny, která je vylučována. Poté se fermentuje přírodním způsobem v dřevěných sudech. Při výrobě nejsou použita barviva, konzervační látky či zvýrazňovače chuti, které se vyskytují v běžných omáčkách. Ve srovnání se Shoyu má tmavší barvu, výrazněji slanější chuť a obsahuje více minerálů a stopových prvků. Je také bohatá na aminokyseliny a mikroorganismy důležité pro trávení.

Vhodná i pro bezlepkovou dietu.

Sójovou omáčku můžeme použít do všech jídel kromě sladké kuchyně. Výborná je na marinování a minutky, do polévek a polévkových základů, masových šťáv, omáček, orientálních jídel, dresingů, majonézových salátů a studených pikantních omáček a samozřejmě k namáčení sushi rolek.

SLOŽENÍ

pitná voda, sójové boby, jedlá sůl, ocet kvasný lihový

Výživové údaje na 100 ml

Energie
240 kJ / 57 kcal

Tuky
0 g

    z toho nasycené mastné kyseliny
0 g

Sacharidy
2 g

    z toho cukry
0 g

Bílkoviny
10 g

Sůl
16,4 g

SKLADOVÁNÍ

Skladujte v suchu, po otevření uchovávejte v chladničce a ihned spotřebujte.

ZEMĚ PŮVODU

Japonsko
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Kikkoman
Hmotnost 490 g
Objem 250 ml