Labeta Želírfix 2:1 25 g

87 %
(2 hodnocení)

Máte doma děti, kterým rádi dopřáváte domácí výrobky? Už jste jim zkusili dát zdravý bílý jogurt s domácím džemem? A co říkají na čerstvé koblihy? Nic z toho se neobejde bez ovocného džemu. Zapomeňte ovšem na džemy kupované a raději si je snadno a rychle připravte z vámi oblíbeného druhu ovoce. Nezapomeňte na skvělého pomocníka v podobě Želírfixu 2:1, který je ideální i pro přípravu méně sladkých džemů či dětských přesnídávek. A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a... Celý popis

Koupit za 13 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Máte doma děti, kterým rádi dopřáváte domácí výrobky? Už jste jim zkusili dát zdravý bílý jogurt s domácím džemem? A co říkají na čerstvé koblihy? Nic z toho se neobejde bez ovocného džemu. Zapomeňte ovšem na džemy kupované a raději si je snadno a rychle připravte z vámi oblíbeného druhu ovoce. Nezapomeňte na skvělého pomocníka v podobě Želírfixu 2:1, který je ideální i pro přípravu méně sladkých džemů či dětských přesnídávek.

A váš džem hned vyzkoušejte s jemnými palačinkami, vláčným perníkem a nebo ho k snídani namažte na některý z našich oblíbených chlebů. Jedete v bezlepku? I pro vás máme klasický perník nebo chléb. Žijte naplno!

Složení:

cukr, želírující látky (guma guar, xanthan, pektiny, guma tara, karubin), konzervant: sorban draselný, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, extrakt z oregána

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1493/353 kcal
Tuky < 0,5
z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1
Sacharidy 80 g
z toho cukry 71 g
Bílkoviny 0,6 g
Sůl 0,04 g

Návod k přípravě:

Očištěné a vypeckované ovoce (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Obsah sáčku smícháme s 500 g cukru a  nasypeme do ovoce. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3 – 5 minut. Podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme
zchladnout.

PŘÍPRAVA V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ:

Očištěné a vypeckované ovoce (900 – 1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší džem nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800 – 900 g ovoce. Vložíme do domácí pekárny, přidáme 500 g cukru a zapneme program Příprava marmelády. Asi 30 minut před koncem programu přisypeme k ovoci sáček Želírfixu 2:1, podle chuti můžeme přidat kyselinu citronovou nebo cukr. Odebereme případnou pěnu a horký džem opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. 

Balení:

25 g

Země původu:

Česká republika

Náš tip:

Jak si vybrat nejvhodnější želírovací přípravek? Jednoduchý návod najdete → ZDE ←
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Labeta