Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb. Základní příprava: - 500g směs - 475 ml(g) vody - 20 ml oleje - 13g čerstvého droždí Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně: Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte... Celý popis

Koupit za 56 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí. Strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Splňuje požadavky zákazníka na zdravý a chutný chléb.

Základní příprava:

- 500g směs
- 475 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na
dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich
rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka
droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká 2hodinových programů
„gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj
způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými
nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte
chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s
případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte
těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku
droždí zvýšit na 15 g/500 g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a
pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna
maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto
zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec,
obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do
formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod plastovou plachetkou, aby
povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 60 min. Pokud se
vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas
alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Dalamánky:
Z
připraveného těsta (množství vody snížte na 465 ml) vytvarujte asi 100 g
válečky a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty),
chraňte před okoráním, nestlačujte. Před pečením lehce potřete vodou a
posypte celým kmínem a zrnky hrubé soli. Pečte při 200 °C asi 20 min.
Podobně můžete upéct bulky, které před kynutím obalíte např. ve slunečnicových semínkách.

Kostky:
Těsto
dlaněmi roztlačte na vrstvu 3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky
(přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do
semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min. Lze
je plnit jako sendvič. Vhodná svačina.

Složení:

Deproteinovaný pšeničný škrob, jáhlová mouka, lupinová mouka, bramborové vločky, lněná vláknina, cukr, sůl, zahušťovadlo guma guar, cukr, sůl, chlebové koření.

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota:
 1375 kJ/329 kcal
Tuky:
 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
 0,3 g
Sacharidy:
 70 g
z toho cukry:
 3,7 g
Vláknina:
 8,2 g
Bílkoviny:
 6,8 g  
Sůl:
 0,8 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Nominal
Chléb ano