Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená kvašením z květových medů, zejména pozdně letních s převahou slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky. Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená kvašením z květových medů, zejména pozdně letních s převahou slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky. V zahraničí často označovaná jako přírodní neboli tradiční medovina. Je vyráběná podle tradičního receptu fermentací kvalitního květového medu. Příjemná lahodná... Celý popis

Koupit za 259 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená kvašením z květových medů, zejména pozdně letních s převahou slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.

Klasická medovina příjemné medové chuti, vyrobená kvašením z květových medů, zejména pozdně letních s převahou slunečnice, chutí jemně medové s náznakem sušené švestky.

V zahraničí často označovaná jako přírodní neboli tradiční medovina. Je vyráběná podle tradičního receptu fermentací kvalitního květového medu. Příjemná lahodná chuť s vábivými medovými tóny je dosažená unikátním technologických postupem. Proces fermentace je pečlivě podřízen příjemné čisté medovosti. Následné zrání zjemňuje chuť a vůni. Ve své zralosti nám nabízí záhadnou atmosféru včelího úlu.

Podává se vychlazená na 14-18°C, případně ohřátá na 50-55°C. Výborná jako aperitiv nebo dezert, vhodná i do míchaných nápojů.

Upozornění: Kanystry 5 a 10L lze posílat pouze službou Messenger.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Ocenění v soutěžích
V letech 2019-2021 je držitelkou ocenění Nejlepší medovina světa z kongresu Apimondia.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelco