Na rozdíl od většiny medovin kvasí Včelovina při nízkých teplotách kolem 17 °C. Výroba za studena je náročnější, avšak odměnou za trpělivost je, že se v nápoji lépe zachovají chuťové nuance medu. Včelovina je výsledek dlouhého experimentování s medem. Důmyslnou chuť, kterou nenajdete nikde jinde, získala smícháním třech různých druhů medu: lipový med, letní slunečnicový a jarní z ovocných stromů. Jejich vyvážená kupáž je základem budoucí chuti a aroma Včeloviny. Při výrobě Včeloviny se nepoužívají... Celý popis

Koupit za 1 759 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Na rozdíl od většiny medovin kvasí Včelovina při nízkých teplotách kolem 17 °C. Výroba za studena je náročnější, avšak odměnou za trpělivost je, že se v nápoji lépe zachovají chuťové nuance medu.

Včelovina je výsledek dlouhého experimentování s medem. Důmyslnou chuť, kterou nenajdete nikde jinde, získala smícháním třech různých druhů medu: lipový med, letní slunečnicový a jarní z ovocných stromů. Jejich vyvážená kupáž je základem budoucí chuti a aroma Včeloviny.

Při výrobě Včeloviny se nepoužívají žádné chemické konzervanty, aroma ani barviva. Základem je med, voda a mistrovství včelařů. Při výrobě je používána čistá pitná voda z oblasti Malých Karpat, která je čtyřnásobně filtrovaná a s vhodným poměrem minerálů.

Než ve Včelco našli kvasinky, které podávají excelentní výkon, vyzkoušeli až 34 nesprávných druhů. Nakonec se osvědčil třicátý pátý kmen v pořadí. Jedná se o kvasinky z Francie. Latinské jméno Saccharomyces cerevisiae si asi nezapamatujete, ale dlouho si budete pamatovat chuť, kterou díky němu Včelovina má.

Mnohonásobný držitel ocenění za chuť. Delikátní chuť a jedinečná vůně je dána charakterem použitých druhů medů a bylin prokvašených do této lahodné medoviny.

Medovina: Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.

Metheglin: Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Ocenění v soutěžích
Zlatá Salima Brno 2008, Zlatý klas České Budějovice 2008
Gold Apimondia Montpellier France 2009

Zlatá medaila Apimondia 2013 Kyjev
Zlatá medaila Apimondia Montpellier, Denver, Indianapolis
Zlatá Salima - Brno
Zlatý Klas - České Budějovice, Varna, Ljubljana, San Francisco, Buenos Aires
Značka kvality od Ministerstva pôdohospodárstva SR

Medovina byla do České republiky dovezena v souladu se Zákonem o spotřebních daních 353/2003 Sb. a spotřební daň byla řádně uhrazena.
V případě nákupu na firmu vás tedy ušetříme mnoha administrativních procesů.
Informace o výrobci Včelco
Firma Včelco sídlí na úpatí Malých Karpat ve Smolenicích přímo pod majestátním Smolenickým zámkem. Vyrábějí širokou škálu druhů medovin a nebojí se experimentovat. Každá lahev je prvotřídní kvality.

Více informací o výrobci se dočtete na záložce Značka.

Kvalitní produkty v Medovinárně

Medovinárna prodává pouze produkty a medoviny od lokálních nebo prověřených výrobců. Při výběru našeho sortimentu je prvotní jeho kvalita. Neprodáváme méně kvalitní nebo průmyslové výrobky jen proto, že mají také svojí cílovou skupinu.

Naši zákazníci vyhledávají Medovinárnu právě proto, že zde najdou sortiment, kterému mohou důvěřovat a stačí si jen vybrat produkt nebo medovinu, která jim chutná. Máme tak široký výběr, že si oblíbenou medovinu v něm najde úplně každý.

V případě, že si nevíte rady s výběrem, napište e-mail na eshop@medovinarna.cz nebo vložte dotaz k produktu.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelco
Příchuť bylinné