Medovina vyráběná kvašením ze tří druhů medu a vyzrálá v dubových sudech, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa". Medovina vyráběná kvašením ze tří druhů medu a vyzrálá v dubových sudech, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa". Lahodný nápoj ze tří druhů medu s dotekem dubového dřeva. V chuti lze cítit včelí plástev s jemným náznakem čokolády, vanilky a sušeného ovoce. Na rozdíl od Včeloviny... Celý popis

Koupit za 339 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Medovina vyráběná kvašením ze tří druhů medu a vyzrálá v dubových sudech, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Medovina vyráběná kvašením ze tří druhů medu a vyzrálá v dubových sudech, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Lahodný nápoj ze tří druhů medu s dotekem dubového dřeva. V chuti lze cítit včelí plástev s jemným náznakem čokolády, vanilky a sušeného ovoce.

Na rozdíl od Včeloviny Originál je tato varianta vyráběná bez přídavku koření a bylinek. Specifickou chuť však dodává dřevo dubového sudu, ve kterém zraje minimálně 1 rok. Jsou používány klasické čisté nevypálené dubové sudy a pro zrání Včeloviny jsou používány opakovaně.

Včelovina Špeciál je u nás v Medovinárně dlouhodobě nejprodávanější slovenskou medovinou a celkově nejoblíbenější archívní medovinou. Vzhledem k náročnosti výroby je její cena víc než příznivá a dostupná pro každého náročného milovníka medoviny.

Medovina, jako nejstarší alkoholický nápoj známý více než 10000 let, i dnes chutná tak dobře, jak si ji oblíbili králové, knížata a naši předci. Nápoj pro chvíle pohody s blízkými přáteli.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.
Proces výroby

Tato medovina není vařená, nicméně při její výrobě došlo k časově omezenému ohřátí medu nad teploty 50°C. Mohlo dojít k ohřevu až k teplotám 80°C, kdy již může docházet ke znehodnocení některých složek medu.

Ocenění v soutěžích
Best Mead in the World – Apimondia 2013 Kyjev
Zlatá medaile Apimondia 2013 Kyjev
Stříbro, Apimondia, 2015
Stříbro, Trnava, 2014
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Včelco